Rólam

Az én utam a bizonytalanságtól önmagam felfedezésén át mások segítéséig

Hogyan változtatta meg egy női kör az életem?

női kör

A hivatásomra egy női körön éreztem rá. Az akkori angoltanáromtól hallottam először arról, hogy létezik olyan, hogy női kör.

Nekem nőnek lenni egyet jelentett a feladatokkal és kötelezettségekkel. Úgy éreztem, ki kell szolgálnom a férfit, és közben keménynek, erősnek kell lennem és a testemnek is nagyon szuperül kell kinéznie, ki kell hoznom a legjobbat belőle. 

Hogy mi a helyzet a lelkemmel, arról sejtelmem sem volt. Csak azt éreztem, hogy ez így nem jó, hogy nem így szeretném leélni az életem.

Aztán ott ültem a női körön. 

Már a bemutatkozásnál dőlt a könnyem, és szembesültem vele, hogy mennyi feszültség ragadt bennem a ki nem mondott szavak miatt.

Már az hihetetlen felszabadulást adott, hogy elkezdtem beszélni arról, mi zajlik bennem. Mi fáj, mi dühít, mi az ami jól esik, mire vágyom. 

Meghallgatásra találtak a szavaim és én is hallgattam másokat. Megéreztem, nem vagyok egyedül az érzéseimmel, a kihívásaimmal. Megéreztem mit adhatnak egymásnak a nők, hogy mennyit tudunk mi egymásnak segíteni, mennyi támogatást adhatunk és kaphatunk nőtársainktól. 

A szüleimmel való kapcsolatom teljesen megváltozott. Megtanultam kommunikálni. Nem a felszínt, az igazat. Kommunikálni azt, hogy milyen érzések vannak bennem, hogy érzem magam, mit szeretnék, mire vágyom. Elindított egy úton. 

Elindított a nőiségem útján, felvettem a kapcsolatot a női szerveimmel, a női lelkemmel, a női érzéseimmel, a lágysággal. 

A jógával is ekkor találkoztam. Ráléptem a nőiségem útjára, majd maradtam. Maradtam az úton, és jártam serényen az órákra. 

Végül arra eszméltem, hogy a  női kör megváltoztatta az életem.

Átadni nőtársaimnak azt, amire ráleltem az utamon

női kör

Egyszer csak megjelent a  vágy, hogy én is fiatal nőket támogassak az útjukon. Szerettem volna, ha a közvetítésemmel minél több nőhöz eljut a tudás, amit kaptam.

Kezdetben azonban  nem hittem el magamról, hogy elég vagyok a tanításhoz, a vezetéshez.

Azt gondoltam, nem vagyok rá képes. Akkoriban beszélni sem igazán mertem, amikor  több ember volt körülöttem, nemhogy órát tartani másoknak. 

Majd rám talált egy női jógaoktató képzés. 

Azt éreztem, ebben találkozik a nőiség és jóga, így beiratkoztam. Kezdetben csak a kíváncsiság hajtott. Végül úgy alakult, hogy a képzés után nem sokkal el is kezdtem női jógát oktatni.

Egyszer csak ott ültem a saját jóga óráimon. Én, aki korábban leblokkolt, amikor elő kellett adnia. Vitt a hitem és csináltam. Nem tudtam hogyan, csak csináltam. Közben oldódtam tovább. És oldódtak velem a jógázóim is.

Női jóga és holisztikus szemléletű női coaching

holisztikus szemléletű női coaching

Csodálattal figyelem és tapasztalom, ahogy a női jóga eszköztára és a női coaching micsoda változásokat, átalakulásokat, felszabadulásokat hoz a nők életébe. 

Ahogyan több éve várandósságra vágyó nőkben a sikertelen próbálkozások után megfogalmazódik, hogy talán mélyebben, önmagukba nézve jöhet a megoldás. És azután jön is, újra önmagára talál a nő, és megérkezik a várva várt kisbaba.

Mindenkinek megvan az útja, a miértje, amiért változtatni szeretne. 

  • Van, akinek a női betegségek üzennek, hogy hé, valami nem stimmel. 
  • Van, akinek folyton „rosszul sülnek el” a párkapcsolatai. 
  • Van, akinek a szüleivel való kapcsolatával vannak gondjai. 
  • Van, aki csak érzi, hogy nem találja magát a világban, nem érti miért viselkedik sokszor úgy ahogy, és szeretne egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, élvezettel megélt életet élni.

Aztán elkezdünk együtt dolgozni, és jön az önmagukra találás, az élet élvezete, a női lét csodáinak felfedezése. 

Nem mondom, hogy könnyű út ez, hogy könnyű szembenézni azzal, miket hitettünk el magunkról idáig, mivel bántjuk magunkat nap mint nap. Nem kellemes szembenézni a félelmekkel, a sérelmekkel, az elakadásokkal sem. 

De azt vallom, hogy addig, amíg ugyanúgy viselkedsz, ugyanúgy éled a napjaidat, mint eddig, nem fog jönni a változás. Mert az belőled indul ki. 

Ha Te elkezdesz változni, másként viselkedni, más dolgokat meglátni mint eddig, akkor a környezeted alakul hozzád.

Boldog nők libbentsék szoknyájukat az utcákon

Célom, hogy sugárzó szemű, boldog, kiegyensúlyozott nők libbentsék szoknyájukat az utcákon, akik akik egymásra nézve bizalmat sugározva összemosolyognak.

Önazonos, álarcok nélküli valójukat bátran megélni merő nők legyünk, boldog életúttal, kiteljesedett élettel.

Ezt elérni? Lehetséges. Mélyre kell hozzá menni és felszínre hozni a kincseket, amelyeket női önvalónk gondosan elrejtett részein megtalálunk még.

Ez a hivatásom, és ebben támogatlak Téged is.
Ha szeretnéd.

Nők, akikkel együtt dolgozom

 

"Megismerhettem a lelkem legmélyebb rétegeit, amelyekkel addig nem mertem szembenézni. A nőiségem, személyiségem hatalmasat fejlődött és magasabb szintre léptem a párkapcsolatomban is. Az addig kimondhatatlannak tűnő dolgok könnyen kimondhatóvá váltak. Az őszinte véleményem felvállalásán többé nem vacilláltam. Hormonális szinten is egyensúly következett be. A ciklusom szinkronba került a Holddal. Mindennek a megkoronázása pedig egy csodás Szivárvány Baba, aki októberben érkezik meg. Remélem ott tudjuk folytatni Petrával az utazást, ahol abbahagytuk. Áldás Ő, minél többen tapasztaljátok ezt meg, ezt kívánom!"

Baráth-Szabó Júlia

 

"Már az első alkalommal megfogott Petra személyisége. Az az odaadó, alázatos, szeretetteljes hozzáállás a női jóga gyakorláshoz, aminek köszönhetően azóta is rendszeresen járok és mindig boldogan megyek haza óra után. Szeretem, hogy szelíden terel mindenkit a határainak megismerése felé, biztat, hogy menjünk bele a nehéznek tűnő feladatokba is. Petra női jóga órái számomra egyet jelentenek a kikapcsolódással, az énidővel, a feltöltödéssel és nőiségem megismerésével. Hálás vagyok, hogy rátaláltam, tiszta szívből ajánlom minden nőtársamnak."

Mikó Zsófi

"Petra árasztja magából a nyugalmat, megértést. Óráin teljesen ki lehet kapcsolódni és feltőltődni. Valahogy mindig érzi, hogy az órán résztvevőknek mire van szüksége. Úgy érzem, hogy olyan légkört tud teremteni, ahol az emberek el tudják engedni magukat, le tudják tenni a terheiket. Kellemes embernek, nagyszerű beszélgető társnak és fantasztikus jóga oktatónak tartom."

Gyuricza Luca

 

"A csoportos női jóga órákat is nagyon szeretem, de nekem a magán órák adtak nagyon sokat, igazán hálás vagyok értük ?
Visszahozta az életembe a lágyságot, kecsességet, nőiséget ebben a rohanó világban. Minden óra nyugalmat és lelassulást hozott az életembe, segített lecsendesedni és elfogadni, hogy folyamatosan változunk. Petra órái minden alkalommal gondosan előre fel vannak építve ☺️ Hálás vagyok az aktív figyelemért amit minden egyes alkalommal kapok ? és imádom a meditációit ❤️ Én minden nőnek csak ajánlani tudom az óráit nagy szeretettel!! ❤️"

Lukács-Gál Nóra

 

"Petra személye, szakértelme, hozzáállása és maximális kedvessége miatt a vele közös coaching ülésünk hatalmas élmény volt számomra. Támogatásával egy régóta bennem élő elakadásom oldódott fel. Ha egy biztonságos környezetben, megértő és hozzáértő támogatóra van szükséged egy Téged foglalkoztató kérdés vagy téma kapcsán, keresd Petrát! Nem fogsz csalódni."

Erős Bernadett

Email

hello@utasipetra.hu

Telefon

+36 70 369 6243

Shakti Jógastúdió

8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 11

Email

hello@utasipetra.hu

Telefon

+36 70 369 6243

Shakti Jógastúdió

8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 11